13

• Written by 

Гордоста ме убива, гордоста ме лечи.
Доста гостољубива, ама не ми пречи.
Доверба до небо, егото ми ечи.
100 денари и сон, амбиции-кула
Ја не почнувам од нула, брате почнувам од була
Дволични копилиња - извежбани акти
Ме труете со мис лења, ве трујам јас со факти.
После толку молење, пак ти? Рап артефакти
Тринаеска у зона - најпрва сезона
Вреден ко Мона и Лиза, у џеб само крикет и ризла
Пет-Шест во низа, Викса е еднаш, нема реприза.
Ниту лаам, ниту гризам кога сум во криза.
Брате не ти треба виза, ке те пратам јас кај сакаш
Само кога ке ме видиш да ми пружиш рака
Гони се у пичку матер, гони се кај сакаш
 
Сите звучат исто
Пукаат рими со ист flow
Autotune доза на чисто
Земи го пенкалото и листот
Сите звучат исто
Пукаат рими со ист flow
Autotune доза на чисто
Заеби тоа, нејќам јас исто
 
Пошто вака не иде, не се прај ко да не виде.
Со очи пецаш се, цел животот ми го предвиде
Џабе глумиш ха це, за вас се дига штрајк.
Пораснав со Гоце, Тони, Пистолеро, Страјк.
Не препознаваш талент, дај ми ебан мајк.
Вистината на бит ја тетовирам
Место на врвот уште сега резервирам
Верувај нејќеш да ме видиш изнервиран,
Јас сум бомба, кај и да е ке се детонирам
Лесно е да умреш, живеј да те видам.
Лесно е да тагуваш, среќен да те видам.
Лесно е да карикираш, ја ке бидам што ке бидам.
Не мислам коректно, мозокот блокиран.
Скаути шокирам со рап активиран
Викса тазе култивиран и од рапот избран
Со денови дома не сум прибран
Али нема везе, у рапов јас сум главно јадење
а ти си мезе.
 
Сите звучат исто
Пукаат рими со ист flow
Autotune доза на чисто
Заеби тоа, нејќам јас исто

Feedback & Comments

ABOUT THE ARTIST

VIKSA
Member since November 29 2017

View the Blueprint (D)


Cookin' something up, just wait a sec...